Ajo_liikennemaailma_rekka_1200pix

Ammattipätevyyskoulutusta kuljettajille

Ammattikuljettajakin tarvitsee lisäkoulutusta

Lähtökohtaisesti voidaan ajatella että, kaikki jotka ajavat raskaalla kalustolla ammatikseen liikenteessä tarvitsevat ammattipätevyyden. Ammattipätevyys todistetaan liikenteessä joko ajokorttiin tehdyllä merkinnällä tai erillisellä ammattipätevyyskortilla. Tarjoamme ammattipätevyyden jatkokoulutukset niin henkilö- kuin tavaraliikenteen kuljettajille.

Onko ajo päätoimista vai työn ohessa tapahtuvaa, ei pääsääntöisesti vaikuta asiaan. Yksityisessäkin ajossa saattaa tulla tilanteita, jossa ammattipätevyyttä vaaditaan. Koulutamme sekä linja-auton että tavaraliikenteen kuljettajia ja havainnollistamme esimerkkien keinoin, mitä turvallinen sekä taloudellinen ajaminen vaatii.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ AMMATTIPÄTEVYYSKOULUTUKSIIMME!

Koulutus_ja_ilmoittautuminen_450px

 

 

 

Ammattipätevyyden jatkokoulutus

Ammattipätevyyden jatkokoulutuksen aiheeksi kannattaa valita oman työnkuvan kannalta tärkeä ja hyödyllinen koulutusohjelma. Koulutus voi koostua teoriaopetuksesta, ajo-opetuksesta tai molemmista. Yksi ennakoivan ajotavan koulutuspäivä on kaikille pakollinen, mutta neljä muuta koulutusta voit valita vapaasti. Yhden ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivän pituus on 7h. Jatkokoulutuksen kokonaismäärä on 35 tuntia viidessä vuodessa, johon on sisällytettävä ennakoivan ajamisen opetusta vähintään seitsemän tuntia. Yhden vuorokauden aikana saa suorittaa vain yhden jatkokoulutuspäivän. Ammattipätevyyden jatkokoulutus ei sisällä koetta. Mikäli joku koulutus sisältää kokeen, järjestämme sen jatkokoulutuspäivän jälkeen.

Meillä on valmiita koulutuspaketteja tai voimme räätälöidä kurssit vastaamaan yrityksenne tarpeita.

OTA YHTEYTTÄ, NIIN KERROMME MIELELLÄMME LISÄÄ!

 

Henkilöliikenne

Vain samassa taloudessa asuvien kuljettaminen omalla linja-autolla on yksityisissä ei-kaupallisissa ajoissa mahdollista ilman ammattipätevyyttä. Muutoin ammattipätevyys vaaditaan.

Ammattipätevyyden jatkokoulutus riittää, mikäli kuljettaja on suorittanut D1 tai D-luokan ajokortin ennen 10.9.2008. Ammattipätevyyden perustason koulutus vaaditaan jos kyseinen kortti on suoritettu 10.9.2008 tai sen jälkeen. Perustason koulutuksen jälkeen kuljettajan tulee ylläpitää omaa ammattipätevyyttään jatkokoulutuksilla.

Tavaraliikenne

Ammattipätevyyden jatkokoulutus riittää, mikäli kuljettaja on suorittanut C1, C tai CE-luokan ajokortin ennen 10.9.2009. Ammattipätevyyden perustason koulutus vaaditaan jos kyseinen kortti on suoritettu 10.9.2009 tai sen jälkeen. Perustason koulutuksen jälkeen kuljettajan tulee ylläpitää omaa ammattipätevyyttään jatkokoulutuksilla.

Tavaraliikenteen ammattipätevyyttä ei vaadita:
• Ajoneuvolla kuljetetaan materiaaleja tai laitteita, joita kuljettaja ammattiaan harjoittaessaan käyttää.
• Ajoneuvon kuljettaminen ei ole kuljettajan päätoimi.
• Ajoneuvolla kuljetetaan vähäisessä määrin omia tuotteita, joita kuljettaja myy tietyssä paikassa.

Muutoin ammattipätevyys vaaditaan.


TÄÄLTÄ LÖYDÄT LISÄÄ TIETOA AMMATTIPÄTEVYYDESTÄ.

TÄÄLTÄ PÄÄSET TARKASTAMAAN OMAT AMMATTIPÄTEVYYSTIETOSI (sähköinen tunnistautuminen).