Tervetuloa autokouluun!

Oppia ajo kaikki!

 

Henkilöauto, B-kurssi

Henkilöauton B-ajokorttikoulutus on muuttunut yksivaiheiseksi. Kuljettajat joiden B-luokan ajokortti on myönnetty ennen 1.7.2018, mutta harjoitteluvaihe tai syventävävaihe tai molemmat on suorittamatta, tulee suorittaa korvaavana koulutuksena Riskientunnistamiskoulutus lain vaatimassa määräajassa (2 vuotta ajokortin myöntämisestä).

Henkilöauton ajokortti koulutus koostuu 3 osiosta, jotka suoritetaan ennen ajokoetta:

 • 4 tunnin Turvallisuuskoulutus (EAS), teoriakoulutus
 • 10 tunnin ajokoulutus minimissään
 • 8 tunnin Riskientunnistamiskoulutus, josta 4 tuntia on teoriaa ja 4 tuntia on ajokoulutusta. Ajokoulutukseen sisältyy ajoharjoittelua taajamassa sekä maantiellä, pimeänajon koulutus simulaattorilla ja ajoharjoittelua ajoharjoitteluradalla.

Jokaisen ensimmäistä ajokorttia suorittavan (EAS) tulee suorittaa 4 tunnin Turvallisuuskoulutus. Mikäli sinulla on jo ajokortti, sinun ei tarvitse suorittaa Turvallisuuskoulutusta. Sekä Turvallisuuskoulutus, että Riskientunnistamiskoulutus tulee suorittaa autokoulussa opetustavasta riippumatta, eli myös opetusluvalla opiskelevien. Ajokoulutuksen minimimäärä on 10 tuntia, lisäopetusta saa ajaa. Meillä on tarjolla erilaisia ajokoulutukseen liittyviä ajokoulutuspaketteja, kysy lisää! ILMOITTAUDU KOULUTUKSIIN TÄSTÄ !

Mikäli mieltäsi jäi askarruttamaan joku asia, ota rohkeasti yhteyttä. Ajoitpa autokoulussa tai opetusluvalla, kerromme mielellämme lisää!

 

Kevyt moottoripyörä, A1-kurssi

Kevyt moottoripyörän ajokortti koulutus koostuu 2 osiosta, jotka suoritetaan ennen ajokoetta:

 • 4 tunnin Turvallisuuskoulutus, teoriakoulutus
 • Ajokoulutusta minimissään
  • autokouluopetuksessa 5h
  • harjoitteluluvalla 4h autokoulussa ja itsenäisestä harjoittelua liikenteessä 1-3kk, hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen.

Jokaisen ensimmäistä ajokorttia suorittavan tulee suorittaa 4 tunnin Turvallisuuskoulutus. Mikäli sinulla on jo ajokortti, sinun ei tarvitse suorittaa Turvallisuuskoulutusta. Turvallisuuskoulutus tulee suorittaa autokoulussa opetustavasta riippumatta, eli myös harjoitusluvalla opiskelevien. Ajokoulutuksen minimimäärä on 5 tuntia, lisäopetusta saa ajaa. Meillä on tarjolla erilaisia ajokoulutukseen liittyviä ajokoulutuspaketteja, kysy lisää ILMOITTAUDU KOULUTUKSIIN TÄSTÄ !

Mikäli mieltäsi jäi askarruttamaan joku asia, ota rohkeasti yhteyttä. Ajoitpa autokoulussa tai harjoitteluluvalla, kerromme mielellämme lisää!

 

Mopo AM-kurssi

Mopon ajokorttikoulutus koostuu 2 osiosta, jotka suoritetaan ennen ajokoetta:

 • 4 tunnin Turvallisuuskoulutus, teoriakoulutus
 • Ajokoulutusta tarpeitasi vastaava määrä, ei minimimäärää.

Jokaisen ensimmäistä ajokorttia suorittavan tulee suorittaa 4 tunnin Turvallisuuskoulutus. Turvallisuuskoulutus tulee suorittaa autokoulussa opetustavasta riippumatta, eli myös opetusluvalla opiskelevien. Ajokoulutukseen ei ole määrätty minimimäärää, vaan ajat tarpeitasi vastaavan määrän. Meillä on tarjolla erilaisia ajokoulutukseen liittyviä ajokoulutuspaketteja, kysy lisää ILMOITTAUDU KOULUTUKSIIN TÄSTÄ !

Mikäli mieltäsi jäi askarruttamaan joku asia, ota rohkeasti yhteyttä. Ajoitpa autokoulussa tai opetusluvalla, kerromme mielellämme lisää!

 

Ajokieltokoulutus

Jos sinut on määrätty ajokieltoon 2 vuoden sisällä ensimmäisestä auton tai moottoripyörän ajo-oikeuden saamisesta, sinun tulee suorittaa Ajokieltokoulutus. Ajokieltokoulutuksen suorittaminen on edellytys ajo-oikeuden palauttamiselle. Koulutus on teoriakoulutusta.

 • 2 tuntia yksilötason koulutusta, teoriakoulutus
 • 2 tunnin ryhmäkoulutus, teoriakoulutus.

Koulutuksen tavoitteena on, että koulutukseen osallistuva tunnistaa oman käyttäytymisensä riskitekijöitä, pohtii itsenäisesti, kouluttajan tuella sekä vertaisryhmässä syitä ja taustatekijöitä riskikäyttäytymiselle, saa tietoa liikenteen riskeistä sekä löytää itsenäisesti tai tuetusti ratkaisukeinoja riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi. Koulutuksen tulisi johtaa yksilötason toimintasuunnitelman toteutumiseen.

Mikäli asia on sinulle ajankohtainen, ota rohkeasti yhteyttä.

 

Opiskelu

Teoriakoulutus

Tarjoamme Turvallisuuskoulutukseen ja Riskikoulutukseen liittyvät teoriatunnit virtuaalisesti. Tulet autokoululle vain ensimmäiselle INFO-tunnille. Seuraavat teoriatunnit käyt kätevästi kotona. Runsaasta valikoimasta voit valita itsellesi mieluisat ajankohdat oppitunneille. Virtuaalinen teoriaopetus vaatii sinulta vähintään 5Mbit/s nopean internetyhteyden, tietokoneen jossa on webkamera ja mikrofoni, myös tabletti tai älypuhelin soveltuu opetukseen. OPASTAMME INFOTUNNILLA!

Ajokielto-koulutusta emme järjestä virtuaalikoulutuksena, vaan kokemuksiimme perustuen parhaan vaikuttavuuden tämäntyylisestä kouluksesta saa luokkahuone opetuksena.

Itseopiskelu

Tarjoamme laadukkaan itseopiskelumateriaalin, jonka avulla voit opiskella kotona silloin kuin sinulle sopii. Itseopiskelumateriaaliin kuuluu oppikirja ja siihen liittyvät tehtävät, tasokokeet ja teoriakoeharjoittelu mahdollisuus. OPASTAMME INFOTUNNILLA!

Ajokoulutus autokoulussa

Omiin kokemuksiimme perustuen, koemme aidossa olosuhteissa annetun ajokoulutuksen olevan tehokkaampi ja vaikutukseltaan realistisempi opetustapa. Tämän takia panostamme ajokoulutukseen aidossa ympäristössä. Vain pimeänkoulutus Riskientunnistamis koulutuksessa on simulaattorilla. Simulaattorilla saamme pimeänkoulutuksessa tuotua jokaiselle sekä turvallisesti, että tasavertaisesti pimeällä ajamisen riskit esille. Tarjolla on erilaisia ajokoulutuspaketteja tarpeidesi tueksi. TULE, NÄE, KOE

Ajokoulutus opetusluvalla

Opetusluvalla ajokorttia opiskelevien tulee suorittaa autokoulussa vähintään Turvallisuus- sekä Riskientunnistamis koulutus. Meillä on tarjota myös opetuslupa opetukseen erilaisia paketteja, niin opiskelumateriaalin, kuin koulutuspakettejakin. Unohtamatta opetuksen tukemiseen tarkoitettuja paketteja. Kaikki on räätälöitävissä tarpeitasi vastaaviksi. KYSY ROHKEASTI!

 

Pääpaino koulutuksissamme on, että kuljettaja sisäistää, mitä turvallinen sekä taloudellinen ajaminen on. Turvallisuus, toisten huomioon ottaminen liikenteessä sekä taloudellinen ajotapa takaavat leppoisempia ajokilometrejä. Järkevimmät päätökset tehdään ratin ja penkin välissä.

Osumatta paras!